Big Fat Liar

Jason Sheperd is een klein klotejochie. Hij weet perfect hoe mensen constant om de tuin te leiden en af en toe een leugentje om bestwil vertellen voor zijn eigen goed kost hem absoluut geen moeite. Op een dag wordt hij aangereden door de limousine van filmproducent Marty Wolf en wanneer hij zijn schoolwerk in de auto vergeet gelooft niemand zijn verhaal waardoor hij gedwongen wordt op zomerkamp te gaan.

Wanneer hij een trailer ziet voor een aankomende film van Marty Wolf genaamd Big Fat Liar, dezelfde titel als zijn schoolwerk – gaat Jason compleet over de zeik aangezien hij zich realiseert dat de producer zijn werk gestolen heeft om er een film van te maken. Samen met zijn vriendin besluit hij naar Los Angeles te gaan om Marty Wolf ertoe te brengen om zijn vader te bellen en zeggen dat Marty effectief zijn schoolwerk gemaakt had en dat Marty dit gestolen heeft. Natuurlijk wil Marty dit niet doen waardoor Jason en zijn vriendin zich genoodzaakt zien om de zaken in eigen handen te nemen en Marty’s leven miserabel te maken. Marty heeft geen idee met wie hij te maken heeft…

Iedereen die een tienerserie op TV gezien heeft zal wel mensen in deze film herkennen aangezien hij vol zit met bekende acteurs van zulke series, beginnend natuurlijk met Frankie Muniz van “Malcolm in the Middle”. De rol die Muniz hier speelt heeft nogal wat gelijkenissen met die serie ook al maakt hij deze keer geen deel uit van een familie met de intelligentie van een Neandertaler. Al bij al is het toch een onderhoudende film ook al zal hij meer aanspreken tot tieners dan volwassenen aangezien er nogal wat overacting aanwezig is en de verhaallijn op zich zeer simplistisch aanvoelt.