Batman & Robin

In de vierde Batman film wordt George Clooney naar voren gebracht als nieuwe Batman en samen met Robin (wederom Chris O’Donnell) moet hij niemand minder dan Arnold Schwarzenegger bestrijden als Mr. Freeze alsook Uma Thurman die Poison Ivy mag vertolken. Wederom wordt er een nieuwe sidekick geïntroduceerd en dat is deze keer Alicia Silverstone die Batgirl mag spelen.

Joel Schumacher regisseerde Batman & Robin en net zoals bij Batman Forever zien we dat de donkere atmosfeer van Gotham City nergens te bespeuren valt. Erger nog, Batman & Robin lijkt meer op een arcadespelletje dan een echte superheldenfilm waarbij een donkere atmosfeer gecreëerd zou moeten worden. Het is alsof Schumacher minder geïnspireerd is door de DC Comics en teveel gekeken heeft naar de oude episodes van de TV-serie over de caped crusader en we missen enkel nog de “Bam!” en “Crash!” tekeningen die zo typisch waren destijds om het plaatje compleet te maken.

Batman Returns blijft de slechtste Batman film ooit gemaakt maar deze Batman & Robin is toch wel een zeer dichte achtervolger. Joel Schumacher vond het niet nodig om een duistere atmosfeer te creëren, noch de caped crusader enig innerlijk conflict mee te geven. George Clooney acteert als een robot, Alicia Silverstone ziet eruit alsof ze dringend op dieet moet gaan, en zowel Arnold Schwarzenegger als Uma Thurman zijn gewoon rotslecht als de slechteriken.

Combineer dat met een batmobiel die lijkt op een plastieken speelgoedje en een verhaallijn die de originele makers van Batman doet omdraaien in hun graf, en je snapt wat een fiasco Batman & Robin wel is.