Batman Forever

Verscheidene nieuwe leden bij de cast, crew en personages is wat we zien voorbijkomen wanneer we Batman Forever bekijken. Vooreerst wordt de Caped Crusader niet meer gespeeld door Michael Keaton maar Val Kilmer, en niet Tim Burton maar Joel Schumacher werd ingehuurd om plaats te nemen op de regiestoel. En het is maar al te duidelijk.

De eindeloze duisternis van Gotham City is verdwenen, net zoals de Batman die niet goed weet of hij nu goed of slecht is. Kilmer is duidelijk de goeierd die twijfelt tussen of hij verder moet doen met slechteriken in elkaar boksen of gewoon maar een luizenleventje leiden als de multimiljonair Bruce Wayne. Daarnaast krijgen we Tommy Lee Jones te zien als Two-Face, een voormalig zeer gerespecteerde openbaar aanklager die na zwaar verminkt te zijn geworden door een crimineel last kreeg van schizofrenie en een gevaar werd voor de gemeenschap. Hij besluit om partners te worden met het genie Jim Carrey die het intellect van alle bewoners van Gotham City wil vangen en zodanig heersen over de wereld. Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we ook een eerste keer Chris O’Donnell te zien als Batmans helper Robin.

Batman Forever zorgt voor een nieuwe wind in het Batman universum en Jim Carrey schittert als de Riddler. Overacteren is een natuurlijk gegeven voor Carrey en in een Batman film als deze vinden we dat voor een keer niet erg.