Bandits

NA ontsnapt te zijn uit de gevangenis bedenken Joe Blake (Bruce Willis) en Terry Lee Collins (Billy Bob Thornton) manieren om wat makkelijk geld te verdienen voordat ze naar Mexico vertrekken om ginds een bar te kopen. Na enige tijd hebben ze de perfecte formule gevonden: ze gaan naar het huis van een bankmanager, gijzelen hem en zijn gezin zonder enig geweld en de dag daarna – voordat iemand naar zijn werk gaat – gaan ze de bank binnen en nemen al het geld dat ze kunnen dragen nadat de manager de kluis voor hen opent. Dit werkt zeer goed en het duurt niet lang voordat ze bekend worden als de “Sleepover Bandits” en hun overvallen de nationale televisie halen.

Wanneer Terry Lee op een dag zijn auto kwijtraakt (hij raakte zonder benzine en tegen de tijd dat hij was had de politie hem reeds gevonden) springt hij in de auto van Kate Wheeler die haar huidige leven beu is en wat meer actie wil. Ze besluit de bandieten te vervoegen maar wanneer beide verliefd worden op haar beginnen de zaken heel wat meer gecompliceerd te worden dan ze verwacht hadden…

Als je de trailer van Bandits bekeken hebt zal je naar alle waarschijnlijkheid een actiefilm verwachten met een grappige insteek maar echt correct is dat spijtig genoeg niet. Bandits is eerder een romantische komedie waar men een actiesausje over gegooid heeft en dat kan mensen nogal eens op het verkeerde been zetten. Voor liefhebbers van rom-kom zal Bandits waarschijnlijk wel een goede keuze zijn dankzij de goede cast en leuk verhaal, maar fans van echte actiefilms kunnen deze beter overslaan.