27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Austin Powers in Goldmember

's Werelds meest beruchte en kleurrijke spion zet zijn gevecht voort met Dr. Evil die een nieuwe partner heeft: de schurk Goldmember

’s Werelds meest beruchte en kleurrijke spion zet zijn gevecht voort met Dr. Evil die een nieuwe partner heeft: de schurk Goldmember

Onze opinie:
Na vele jaren slaagt “Internationaal Man of Mystery” Austin Powers erin om Dr. Evil te vangen en zijn actie zorgt ervoor dat hij zelfs door de Britse Koningin geridderd wordt. De zaken gaan echter niet zo super want een nieuwe slechterik genaamd Goldmember ontvoert Nigel Powers, Austins vader, en reist met een tijdmachine terug naar de jaren ’70. Basil Exposition beveelt Austin om zijn vader terug te krijgen en via een groovy auto/tijdmachine reist ook Austin terug in de tijd om aldaar Goldmember te confronteren in zijn eigen discotheek, Studio 69.

Ondertussen ontsnappen Dr. Evil en Mini-me uit de gevangenis en wanneer Goldmember terugkeert naar de huidige tijd besluiten ze om samen te werken en informeren ze de World Organisation dat ze Aarde gaan verwoesten door een passerende komeet te laten inslaan op onze planeet. Het is aan Austin Powers en zijn collega Foxxy Cleopatra om niet enkel Austins vader te redden maar ook de rest van de wereld.

Austin Power films zijn allesbehalve subtiel in hun humor maar als je van slapstick houdt zal je ongetwijfeld wel enkele scenes tegenkomen die je doen schaterlachen. Persoonlijk vinden we Goldmember de beste Austin Powers film maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de hoeveelheid geld dat gebruikt is om de film te maken, alsook de overdaad aan cameo’s van bekende figuren.