Attack the Block

Moses en zijn vrienden zijn een groepje kleine criminelen die een buurt in de buitenwijken van Londen onder controle houden. Na een jong meisje beroofd te hebben zien ze plots een licht uit de hemel vallen en besluiten ze naar de crash site te gaan om uit te zoeken wat er gebeurd is. Eens daar vinden een klein agressief buitenaards wezen dat hen aanvalt maar zonder al teveel problemen slagen ze erin om het te doden. Met het lijkje keren terug naar hun appartementsgebouw om aldaar te discussiëren wat ze ermee gaan doen. Echter, er zijn nog meer aliens onderwege en ze zijn niet allemaal zo klein als degene die ze gevonden hebben. En ze lijken meer dan geïnteresseerd in Moses en zijn vrienden…

Attack the Block vertelt over een buitenaardse invasie zoals je nog nooit een gezien hebt. Behalve misschien als je Skyline bekeken hebt waarin ook gefocust wordt op een klein aantal mensen tijdens zo’n invasie. Het verschil zit hem er echter in dat hier niet de wereld aangevallen wordt maar slechts een appartementsblok in de buitenwijken van Londen terwijl de rest van de wereld totaal niet beseft wat er gaande is, een setup die op zijn minst gezegd origineel is, en zeer interessant uitgevoerd.

Het begin komt zeer traag op gang en het duurt een tijdje voordat je echt in de film zit, maar eens het tempo wat omhoog gaat slaagt de film er zonder probleem in om je aandacht vast te houden en voordat je het weet zit je op de tip van je stoel tot de eind credits voorbij rollen. Er zijn veel grappige situaties die voorbij rollen, de actie is solide, en de buitenaardse wezens zijn zeer origineel opgezet. Attack the Block is geen Independence Day-achtige film die met een groot budget allerlei magnifieke effecten op je af kan vuren, maar geeft wel een interessante kijk op het genre terwijl enkele van de bekende clichés toch nog bij de hand gehouden worden.

Leuk om te kijken, zeer origineel, en alhoewel misschien niet iedereen er even laaiend over zal zijn kunnen we deze zeker aanraden voor mensen die er geen probleem mee hebben om buiten de klassieke lijntjes te denken.