Ash Wednesday

Een interessante film noir

79 Pageviews

Hell’s Kitchen drie jaar geleden: drie mannen plannen in een bar de moord op Francis Sullivan, zoon van een locale gangster. Wat ze echter niet weten is dat de barman Francis’ broer Sean is. Wanneer ze naar het toilet gaan voordat ze vertrekken pakt Sean een geweer en vermoordt ze allemaal. Niet lang daarna wordt een huurmoordenaar op Sean afgestuurd wat resulteert in dat enkel zijn arm gevonden wordt en Francis besluit om vanaf dat moment geen misdaden meer te doen.

Nu, op Aswoensdag, beweert een vrouw dat ze Sean gezien heeft en een lokale gangsterbaas vraagt Francis om de geruchten na te trekken. Wat niemand weet is dat Francis de huurmoordenaar afgemaakt heeft en zijn broer uit de stad heeft doen verdwijnen om veilig te blijven maar dat Sean nu terug is om weer samen te zijn met zijn vrouw. Terwijl de gangsters proberen uit te vinden of Sean nog in leven is moet Francis alles doen dat hij kan om zijn broer terug uit Hell’s Kitchen te krijgen zonder betrapt te worden aangezien dat hun beider levens zou kosten…

Ash Wednesday is een trage maar wel interessante film in het film noir genre met goede acteerprestaties van Edward Burns (die ook het script schreef en de regie op zich nam) en Elijah Wood. De stijl van de film is echter zeer speciaal waardoor het niet echt iets voor het grote publiek geworden is.