Apollo 18

Officieel was de laatste bemande vlucht naar de maan op 17 december 1972, met Apollo 17. Recentelijk, echter, is er 84 uur beelden van een geheime 18e Apollomissie naar boven gekomen. Deze film is een compilatie van die beelden en toont dat budgetkortingen niet de enige reden waren dat de mensheid nooit meer terug naar de maan gereisd is…

Apollo 18 neemt het “found footage” genre naar de ruimte en doet dit redelijk goed. De plot met de buitenaardse wezens is nogal hilarisch als je erover nadenkt maar de manier waarop alles in elkaar gezet is en het verhaal zicht voortschrijdt naar het einde toe is zeer goed. De regisseur slaagt erin om een atmosfeer van spanning te creëren en de cast doet een zeer goede job om astronauten uit te beelden die op zichzelf aangewezen zijn in de ruimte met niets voorhanden om effectief terug te slaan.

Apollo 18 is niet de beste film in zijn genre, en heeft serieuze fouten in de plot maar diegenen die dit type van films kunnen smaken zullen deze zeker leuk vinden. Er is een zeer realistisch gevoel van authenticiteit aanwezig en de film werkt gewoon perfect zoals je zou verwachten.