18 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Anything you can do, I can do better!

Cathy Berx en Bart De Wever vonden de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad blijkbaar niet verregaand en duidelijk genoeg

Volgend op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad van gisteren die weer zo duidelijk was dat zelfs Maggie De Block en Jan Jambon elkaar tegenspraken op gebied van sport, werden er nieuwe maatregelen aangekondigd voor de provincie Antwerpen.

Het werd al snel duidelijk waarom provinciegouverneur Cathy Berx het vroeger afbolde op de Nationale Veiligheidsraad, ze had haar eigen plannen: horeca gesloten om 23u, en een avondklok van 23u30 tot 6u ’s ochtends waarbij enkel noodzakelijke verplaatsingen gemaakt mogen worden. Verder moet iedereen op openbaar gebied ten allen tijde een mondmasker dragen, de afstand tussen mensen gegarandeerd worden op 1,5 meter (tenzij er fysieke afscheidingen zijn), geldt voor markten hetzelfde als voor winkels en mogen er geen eetkramen opgezet worden, en wordt telewerken verplicht tenzij het volstrekt onmogelijk is. En ook qua sport is er duidelijkheid: contactsporten zijn verboden, en ploegsporten eveneens voor iedereen boven de 18 jaar.

Duidelijkheid troef en Bart De Wever liet al verstaan dat hij blij is met de “eenheid van commando” waarbij eveneens duidelijk mag zijn dat hij daarmee niet verwijst naar de Nationale Veiligheidsraad.

Veel mensen vragen zich natuurlijk af of deze hele rimram wel nodig is, maar dat blijkt wel. Immers, gisteren nog werd een supermarkt in Borgerhout gesloten omdat een van de werknemers die positief was getest op Corona gewoon was komen werken. Als je dus vindt dat men overdrijft met de maatregelen kan je idioten zoals deze hiervoor bedanken…