Animal Factory

Ron Decker (Edward Furlong) is in Animal Factory een jongeman die veroordeeld wordt voor de eerste keer in zijn leven en dit voor het bezitten en verkopen van marihuana. Hij wordt naar een zwaarbeveiligde gevangenis gestuurd waar hij al snel ondervindt dat het leven allesbehalve een pretje is en dat je maar zeer weinig mensen kan vertrouwen. Op een dag hoort hij iemand slechte dingen zeggen over hem maar wanneer hij hierop in wil gaan belooft een andere gevangene, Earl (Willem Dafoe), hem dat hij de zaken wel even voor hem recht zal zetten. Z

odra dit afgehandeld is worden Earl en Ron vrienden en komt Ron erachter dat Earl een soort van legende in de gevangenis is aangezien hij er al meerdere jaren zit en zijn zaakjes nogal goed onder controle heeft. Hij weet zijn weg te vinden, helpt de bewakers, en krijgt regelmatig privileges voor zichzelf en zijn groepje vrienden. Wanneer Earl Ron helpt met zijn beroep en Ron toch 5 jaar extra krijgt besluiten beide mannen dat ze het niet daarbij kunnen laten en beginnen ze een ontsnappingsplan te bedenken.

Animal Factory is op het eerste zicht veelbelovend. Regisseur van dienst is Steve Buscemi en met een cast waaronder je Edward Furlong, Willem Dafoe, Steve Buscemi zelf, Mickey Rourke en Danny Trejo (Con Air, From Dusk till Dawn) verwacht je al snel grootse zaken. Spijtig genoeg is de film nogal aan de trage kant (en niet op een goede manier) en het duurt gewoon veel te lang voordat de zaken aan het rollen gaan. Aan de andere kant krijg je wel een goede kijk op het harde leven in de gevangenis. Wijzelf bleven achter met gemixte gevoelens dus een echte aanrader zouden we dit zeker niet noemen.