Alpha Dog

Alpha Dog

Dit drama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jesse James Hollywood, een van de jongste mannen ooit op de FBI-lijst met meestgezochte misdadigers

Onze opinie:
Alpha Dog is gebaseerd op het leven van Johnny Truelove, ook bekend als James Hollywood, een van de jongste mensen die ooit op de FBI’s Most Wanted lijst zijn geraakt. Johnny Truelove is een drug dealer in Hollywood die voor zijn vader werkt die connecties heeft met de maffia. Na een geschil met Jake Mazursky, een van zijn klanten die niet kan betalen wat hij schuldig i s, besluit Johnny om Jake een lesje te leren maar eens bij Jake’s huis blijkt dat hij niet aanwezig is. Bij het naar huis rijden komen Johnny en zijn vrienden Jake’s broer Zack tegen en ze besluiten om hem te ontvoeren. De jongen doet niet moeilijk en wil vooral de zaken niet moeilijker maken voor Jake dus besluit hij om geen poging te doen om te ontsnappen en gewoon met Johnny mee te gaan. Wanneer Zack’s ouders hem als vermist opgeven en Jake erachter komt dat hij op pad is met Johnny begint de vraag zich te stellen: wat moet er nu gedaan worden met de jongen?

Als je iemand “Jesse James Hollywood” genoemd hoort worden denk je onmiddellijk dat deze film over een of andere bad-ass gangster moet gaan maar niets is minder waar. Alpha Dog gaat over een groepje domme tieners die domme fouten maken en uiteindelijk ervoor in de gevangenis draaien. De film is op zich niet slecht maar je moet zeker je verwachtingen niet te hoog zetten. Verwachten niet constant auto-achtervolgingen en explosies voorbij te zien komen, maar eerder een verhaal over persoonlijk drama en “rondhangende jongeren” terwijl de meisjes die voorbij komen het gezegde “dom blondje” een compleet nieuwe diepgang geven.