27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Alone in the Dark

Voor de film zelf hoef je het niet te doen.

Edward Cramby houdt zich bezig met het onderzoeken van occulte zaken. Wanneer plots verscheidene vrienden uit zijn jeugd verdwijnen op het moment dat monsters vanuit een paralelle wereld verschijnen heeft hij nogal snel door dat er iets gaande is. Samen met zijn vriendin en antropologe Aline Cedrac, alsook ex-collega Burke gaan ze op onderzoek uit.

Alone in the Dark is gebaseerd op de redelijk populaire videogame serie van Atari en het is tevens de tweede film die Uwe Boll op de mensheid loslaat. House of the Dead, Boll’s eerste film, is niet veel soeps en Alone in the Dark is niet veel beter.

Waarom zeg ik dit? Wel, we hebben redelijk wat aktie, een deftige cast (wanneer het neerkomt op namen, geen van de akteurs doet een deftige job) en ook de special effects zijn ook zeer zeker de moeite. Wat we echter missen is een deftig verhaal. Vanaf de eerste minuut worden we midden in de aktie gegooid maar enige reden voor deze aktie blijkt volledig te ontbreken. De gaten en fouten in de verhaallijn zijn ongeveer zo groot als de Grand Canyon en de “plot” slaat gewoon op niets.

Uwe Boll’s idee van een horror/sci-fi/aktiefilm lijkt neer te komen op het volgende recept: men neme enkele bekende akteurs die de laatste tijd niet echt veel aan bod zijn gekomen en dus niet te duur zijn, we gooien er wat monsters bij en geven de mensen een hoop wapens zodat het knallen kan beginnen. En zeker niet te vergeten: minstens één sex scene met de mooie vrouwelijke lead ook al doet deze scene totaal niets terzake in het verhaal.