4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Alone in the Dark 2

Brol van Boll die zelfs de koopjesafdeling niet waard is. Ja, het is ├ęcht zo erg als je denkt!

Op een avond zit lokale drug dealer Xavier rustig in een verlaten toilet te zitten wanneer plots een bende zwaarbewapende mensen binnenlopen en iets in een lege pijp verstoppen. Iets later zijn ze allemaal dood door een of ander raar fenomeen en Xavier zit weer alleen. Wanneer hij het object, een dolk, uit de pijp haalt en het aanraakt gebeurt er echter iets vreemds. Een tijdje later ontmoet hij Edward Carnby die blijkbaar op zoek is naar de dolk maar wanneer hij Edward naar het toilet leidt steekt Xavier hem ermee. Seconden later komt een tweede groep zwaarbewapende mensen binnengestormd en doden Xavier voordat hij Edward over de kling kan jagen. Echter, het is te laat want de dolk is blijkbaar vervloekt en doordat hij ermee gestoken is rust de vloek nu op Edward…

Moeilijk om te volgen waar het nu over gaat? Wel, dit is niet echt een verrassing aangezien het nogal moeilijk is om uit te leggen dankzij de fantastische verhaallijn die deze film rijk is. Het begin is nogal hectisch en na een tijdje wordt het er niet echt duidelijker op. Het gaat over een vervloekte dolk en een heks die achter de dochter zit van de man die haar vroeger hielp maar een deftig aansluitend verhaal vinden is nogal moeilijk dankzij de fantastische vertelkunst van de makers.

Moeten we nog zeggen dat Alone in the Dark 2 zowaar nog slechter is dan het origineel welk door Uwe Boll geregisseerd was? Ditmaal heeft onze favoriete Duitse regisseur zich enkel bezig gehouden met de produktie en liet het regisseren over aan zijn schrijver. Schrijvers die duidelijk niet echt kunnen regisseren…

Al bij al zou ik ver weg blijven van deze aangezien hij zelfs niet grappig is en zowat alles dat een film de moeite waard maakt mist.

De cast bevat bekende namen zoals Danny Trejo (die ongeveer 10 woorden zegt) en Lance Henriksen (bekend van B-films maar dit keer er niet in slaagt om het geheel te verbeteren) maar voor de rest krijgen we dezelfde cast als in Bloodrayne 2. Het lijkt wel alsof Uwe goede onderhandelingen kan voeren en een “2 for 1” deal gesloten heeft toen hij de cast voor Bloodrayne 2 inhuurde.

Brol van Boll die zelfs de koopjesafdeling niet waard is