4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Alien vs Predator

Een standaard actiefilm die de hele Alien geschiedenis even naast zich neerlegt

Wanneer beelden van een satelliet aantonen dat er diep onder het ijs van Antarctica een gebouw zit wordt een team van wetenschappers samengesteld door Charles Bishop Weyland (jaja, Lance Henriksen) om ter plaatse te gaan en de zaken een goed te onderzoeken.

Echter, wanneer ze aankomen vinden ze een ijstunnel die recht naar het gebouw leidt. Nogal raar gezien het feit dat 24 geleden deze tunnel er nog niet was. Dat kan de moedige wetenschappers echter niet veel schelen en niet veel later zitten ze in een gebouw dat van binnen redelijk veel gelijkenissen toont met de piramides in Egypte maar met eveneens allerlei referenties naar andere oude culturen van de Aarde. Wanneer ze verdergaan met hun onderzoek starten ze per ongeluk een machine die een Alien Queen wakkermaakt waarna deze onmiddellijk begint met het leggen van eieren. Kwestie van de bezoekers een leuk welkomstgeschenk te geven.

Ondertussen worden de achtergebleven wetenschappers boven aan de tunnel overvallen door een aantal Predators waarna deze de tunnel naar de piramide ingaan. In geen tijd hebben de mensen door dat ze in het midden zitten tussen aan de ene kant de Aliens en de andere kant de Predators en geen van beide is al te vriendelijk…

Paul W. S. Anderson, de regisseur van dienst, heeft op zijn palmares o.a. Event Horizon en Resident Evil staan en waarschijnlijk is dit de reden waarom hij gevraagd is om twee van de grootste sci-fi series samen te brengen in dit misbaksel. Misbaksel inderdaad want alhoewel Anderson redelijk goed aktiefilms kan maken zijn goeie scripts niet zijn grootste punt, en het is net daar dat het misgaat.

De Alien-tijdlijn wordt compleet naar de kloten geholpen, een Alien Queen kan plots sneller eieren leggen dan een konijn nodig heeft om een vrouwelijke bunny te bespringen, en terwijl in alle Alien films alles eraan gedaan wordt om te zorgen dat de aliens niet tot de Aarde geraken waren ze hier al de gehele tijd!

Als je de geschiedenis van beide filmseries even terzijde legt, dan hou je een redelijk standaard actiefilm over die zoals gewoonlijk gevuld wordt met personages die evenveel diepgang hebben als een bakpan en dan nog eens gereduceerd worden tot aas voor zowel de Aliens als de Predators. Spijtig want hier had echt wel meer van gemaakt kunnen worden en de goeie beeld- en geluidskwaliteit kan dit niet goedmaken.