27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Alien Raiders

Misschien niet bijster origineel, maar onderhouden kan deze titel wel

Op een nacht valt een groep zwaarbewapende mensen de kleine Hastings supermarkt in Buck Lake binnen. Alhoewel het een overval lijkt op het eerste zicht wordt het al snel duidelijk dat er iets anders aan de hand is: de invallers beginnen de aanwezigen te controleren en het is duidelijk dat ze op een missie zijn… een missie om de koning van een buitenaards ras van parasieten te vinden en te doden zodat de mensheid voor eens en altijd van deze plaag af is. Terwijl de politie buiten probeert erachter te komen wat er aan de hand is begint het team binnen uit te zoeken wie van de aanwezigen een parasiet in zich hebben…

Alien Raiders is de nieuwste “straight-to-dvd” release op het Raw Feed label van Warner en dit keer krijgen we een sci-fi horror film voorgeschoteld die een zeer sterk staaltje kwaliteit neerzet gezien het kleine budget. De cast is niet overbekend maar slaagt er in om goede prestaties neer te zetten en al bij al komt Alien Raiders redelijk realistisch over (als het het buitenaardse gegeven even negeert natuurlijk).

Als een beetje een rip-off van The Thing, verplaatst naar een klein dorp in Amerika, slaagt Alien Raiders erin wat verscheidene blockbusters uit hetzelfde genre niet meer gelukt is recentelijk: onderhouden! Geen romantische zever, enkele leuke plot twists en een einde dat de deur openlaat voor een mogelijke sequel. Alle typische elementen voor een goede sci-fi horror film zijn present en alhoewel ze misschien niet overdreven origineel zijn kan het geheel wel boeien. Wat wil je nog meer? Aanschaffen!