Akira

Neo Tokyo, 2019. 30 na het einde van Wereld Oorlog 3 is een motorbende onder de leiding van Kaneda op zoek naar een gevecht met de rivaliserende motorbende “The Clowns”. Wanneer beide bendes elkaar vinden en met elkaar in de clinch gaan rijdt een van Kaneda’s vrienden, Tetsuo, bijna in op een rare kleine jongen. Wanneer Kaneda en Tetsuo proberen de jongen te helpen verschijnen er echter plots gevechtshelikopters van het leger waarna ze met de jongen alsook Tetsuo weer vertrekken.

Kaneda probeert Tetsuo terug te vinden en ontmoet een meisje genaamd Kei. Zij werkt voor het Verzet en heeft weet van een project genaamd “Akira” waarbij kinderen die bepaalde psychische krachten hebben de volgende stap in de menselijke evolutie zouden moeten worden. Echter, het project ging de mist in en zorgde voor de verwoesting van Tokyo. Kaneda en Kei komen erachter dat Tetsuo eveneens blijkbaar zulke psychische krachten heeft maar waar de jongen vroeger nooit erin geslaagd was zich te verdedigen begint hij nu zijn krachten te misbruiken, en dit zelfs tegen zijn vriend Kaneda. Ondertussen probeert deze om Tetsuo te helpen en ervoor te zorgen dat hij zichzelf niet vernietigt en daarmee eveneens Neo Tokyo.

Akira is dé klassieker in het Manga genre met enkel Ghost in the Shell als waardige tegenstander die een gelijkaardig succes in de bioscoop wist te verkrijgen. Iedere fan van Manga moet deze gewoon gezien hebben, verder is er weinig meer te zeggen eigenlijk.