4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

After.Life

Een film die je zeker eens kan huren als je hem nog niet gezien hebt

Na een auto ongeluk wordt Anna Taylor wakker op de koude metalen tafel van een begrafenisondernemer. Ze ontmoet directeur Eliet Deacon die haar vertelt dat hij kan spreken met de doden en hen helpt om over te gaan naar de “andere zijde”. Terwijl hij haar klaarmaakt voor haar laatste reis stelt zich echter de vraag of Anna effectief dood is, of dat Deacon een psychopaat is die mensen levend in doodskisten begraaft…

After.Life is een interessante film. Je zit constant met de vraag in je hoofd wat er nu effectief aan de hand is. Is Ricci dood of niet? Is Deacon een gevaarlijke psychopaat of een onrustige man die gewoon het juiste wil doen? Op zich is de opzet heel simpel maar het is al wat nodig is en werkt wonderlijk goed. De film is echter verre van perfect.

Er zijn verscheidene scènes die de illusie doorprikken en Justin Long is duidelijk niet op zijn plaats als de rouwende vriend die de waarheid wil ontdekken. Het goede is dan weer dat zowel Ricci als Neesom superb hun rollen spelen en dat de toon van de film alsook het tempo perfect zijn om een verontrustende atmosfeer te creëren.