27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

8 Mile

Aspirant-hiphopartiest Jimmy ziet zijn thuis, het zogenaamde 8 Mile district van Detroit, als een pyschologische scheidingslijn tussen de realiteit en ambitie

Aspirant-hiphopartiest Jimmy ziet zijn thuis, het zogenaamde 8 Mile district van Detroit, als een pyschologische scheidingslijn tussen de realiteit en ambitie

Onze opinie:
Jimmy Smith (Eminem) is een jonge blanke rapper die beroemd wil worden met zijn muziek. Hij spaart zijn geld op om een demo te kunnen maken en ondertussen neemt hij hier en daar wat kleine werkjes aan. Zijn vriendin Future presenteert een wekelijkse rapwedstrijd en wil Jimmy laten deelnemen maar wanneer hij eindelijk op het podium verschijnt bevriest hij en kan geen woord meer uitspreken waardoor hij compleet gezichtsverlies lijdt. Wanneer de zaken thuis de slechte kant op gaan met zijn moeder die hem buiten gooit begint de tijd te dringen voor Jimmy om een demo opgenomen en een muziekcontract te krijgen.

8 Mile is een schitterende film met een sublieme Kim Basinger die Eminems moeder speelt met zo’n passie dat je effectief begint te geloven dat ze een of andere marginale blanke vrouw is terwijl Eminem zelf toont dat hij eigenlijk wel goed is in acteren. Onverwacht goede film!

8 Mile (2002) Drama, Music | 110min | 8 November 2002 (USA) 7.1
Director: Curtis HansonWriter: Scott SilverStars: Eminem, Brittany Murphy, Kim BasingerSummary: A young rapper, struggling with every aspect of his life, wants to make it big but his friends and foes make this odyssey of rap harder than it may seem.

Photos


See all photos >>